Новото попълнение на Рома Неманя Матич призна, че наставникът Жозе Моуриньо, с когото работиха заедно в Челси и Манчестър Юнайтед, е повлиял сериозно на решението му да се присъедини към “вълците”. Това халфът направи по време на представянето си като футболист на тима пред италианските медии.

“С Моуриньо взаимно се познаваме добре и се радвам, че го срещам тук. Дойдох заради него, но съм щастлив да бъда част от този велик клуб. Той е атрактивен за играчите, като беше такъв и за мен. Опитвам се да надмина Франк Лампард като играча с най-много мачове под ръководството на Моуриньо. Мисля, че тимът разполага със страхотни и качествени играчи, както и с младежи, които могат да бъдат важни в бъдеще. Нямам търпение да започна.

Както казах, с Моуриньо сме в добри взаимоотношения, но преди година не сме говорили за трансфер в Рома. Това се случи преди няколко месеца, но е вярно, че поддържаме добри взаимоотношения. Във футбола обаче не знаеш как ще се развият нещата. Преди няколко месеца си поговорихме конкретно за Рома. Той ми каза, че ме иска тук и това беше важен фактор за моя избор. С Рома перфектно си паснах, защото амбициите ни съвпадат, като през май ще направим равносметка за това какво сме свършили. Нормално беше след толкова години в Манчестър Юнайтед да имам доста оферти, но исках Рома и също така да се събера с Моуриньо. Имах няколко варианта, но съм убеден, че съм направил правилния избор.

Напускането ми на Юнайтед? След осем години и половина исках ново преживяване. Рома е важно предизвикателство, както и Серия „А“. Можех да остана в Премиър лийг, но реших да опитам как е в Италия. Юнайтед не са печелили трофеи от няколко години, но със сигурност ще се подобрят и им желая всичко най-добро. Трудно е да се каже какво ще се случи, но аз бях щастлив там. Преговорите с Рома бяха бързи, защото амбициите на клуба и треньора са същите като моите. Триумфът в Лигата на конференциите не повлия на моя избор, защото той така или иначе беше лесен. Когато взимам някакво решение, нищо не може да ме разубеди”, коменира Матич по време на пресконференцията си, цитиран от Тема спорт.

Снимка: twitter.com/officialasroma