Треньорът на Болоня Тиаго Мота се развихри пред микрофона след края на мача срещу Рома. Рособлу загубиха с 0:1 на "Олимпико" в Рим, а наставника се нахвърли върху съдията Антонио Санторо и звездата на Рома Паоло Дибала. Аржентинецът спечели дузпата, която донесе успеха на Рома, а според Мота рефера не е дал чиста дузпа за неговия отбор.

"Два епизода, които не знам как да опиша. Накрая вече знаем ситуацията. Започваме новата година със същите проблеми. Футболист на Рома търси нашия защитник, който играе с топката и въпреки това дават дузпа. А после имаше скандална дузпа за нас, която не дадоха. Това са два епизода, на които трябва да обърнем внимание, защото такива неща трябва да се променят. Футболът не е това. След такива неща остава горчилката от несправедливостта... Вече знам какво е огорчението", заяви Тиаго Мота.

Треньорът на Болоня не е доволен от решението на рефера да не отсъди дузпа при едно падане на Люис Фъргюсън в наказателното поле, след посягане на Никола Залевски.

"Тук аршина не е еднакъв. Съдията твърди, че защитникът ни опитва да удари съперника, а е точно обратното. Дибала е човекът, който искаше да спечели дузпа и да има контакт. Но трябва да продължим така. Дузпата е несъществуваща. Не за първи път се случва такова нещо. Има играчи, които опитват да правят едно и също и ние знаем това", завърши Тиаго Мота.