треньорът на Рома Жозе Моуриньо определи Купата на Италия като „най-лошия турнир в Европа“ независимо от победата на неговия тим над Дженоа в четвъртък. Играчите на португалския специалист си гарантираха класиране за 1/4-финалите след победното попадение на влезлия от пейката Пауло Дибала, като чакат един измежду Наполи или Кремонезе в следващата фаза.

Но Моуриньо разкритикува сериозно формата на надпреварата, след като Торино изненада Милан в сряда, а за отбора предстои визита на Фиорентина в последните осем. „Преди всичко, искам да кажа, че за мен ще бъде страхотно да спечеля турнира – направих го веднъж срещу Рома, ще бъде чудесно да го сторя с Рома в Рим“, започна той.

„Мисля, че това е най-лошият турнир в Европа, не защитава по-малките тимове. Не е зрелищен. Ще дам за пример Торино, който спечели срещу шампиона на Италия Милан, след това трябва да играе елиминационен мач като гост – не разбирам тази структура на Купата на Италия. Играхме срещу отбор от Серия Б пред пълен стадион, ако има празни такива, те трябва да разберат защо ние ги пълним, а други не. Миналата година финиширахме шести, по-миналата – седми, и аз искам да инвестирам в Купата на Италия, но по-нискоразряден отбор не иска да играе, каква мотивация имат тези хора?“.

„Торино спечели срещу шампиона на Италия, те направиха нещо страхотно в осминафиналите и трябва да играят като гости. Къде е красотата на Купата на Италия? Би било прекрасно да играем на терен срещу отбор от Серия Б или Серия С, къде е това? Защото хората се примиряват с това“, добави Моу, чийто тим отпадна от четвъртфиналите на Купата миналия сезон от бъдещия победител Интер. /БГНЕС