Кремонезе продължава да пише история в турнира за Купата на Италия. Последният в класирнето на Серия А, който още няма победа за сезона в първенството изхвърли Рома насред "Олимпико" на четвъртфинал. Цигуларите се класираха за полуфинала в турнира след победа с 2:1 в Рим, а на осминафиналите отстраниха и лидера в Серия А - Наполи.

Кремонезе ще играе два мача с Фиорентина на полуфиналите в турнира, за да опита да стигне в битката за купата. Това е едва втория път, в който тима от Кремона ще участва на полуфинал в турнира след 1986/87. Последният новак в Серия А, който стигна до последните 4 за купата пък бе Каляри през сезон 2003/04.

На Олимпико, Рома започна с доста промени в състава и на пейката останаха ключови играчи. Новият треньор на Кремонезе Давиде Балардини обаче заложи на солиден състав и Гриджоросите поведоха в средата на първото полувреме. Сирил Десерс се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Мараш Кумбула. Защитникът на Рома направи огромна грешка и си плати скъпо.

На полувремето Моуриньо пусна в игра Матич, Смолинг, Дибала и Зеки Челик. Това обаче не подейства, защото Челик си отбеляза автогол за 0:2. Пикел стреля и турския защитник отклони шута в собствената си врата.

Щурмът на Рома не стигна до нищо освен почетен гол в добавеното време на Андреа Белоти. Рома, който бе сочен за фаворит за класиране на финала, след отпадането на Наполи в тази част на схемата си тръгва от турнира, а Кремонезе е на полуфинал! В другия полуфинал носителя на трофея Интер чака победителя от Ювентус - Лацио, който ще се играе утре.