Треньорът на Рома Жозе Моуриньо беше много ядосан след загубата с 0:1 от Фейенорд в първи четвъртфинал на Лига Европа. Вълците пропуснаха дузпа, а за капак останаха без две от звездите си - Паоло Дибала и Тами Ейбрахам, които се контузиха. Специалния призна, че е оптимист за реванша, но и много притеснен, заради липсата на опции.

„Нямам новини, само усещането на терена. Те веднага ме помолиха да ги сменя, което не е добре. Вероятно няма да ги имаме на разположение за следващите 2 мача", обяви Моуриньо.

Рома приема Удинезе в неделя, а следващият четвъртък е реванша с Фейенорд. Другият уикенд пък Вълците гостуват на Аталанта. Моуриньо коментира и смяната на капитана Лоренцо Пелегрини на полувремето. Халфът пропусна дузпа точно преди паузата, но не това е причината да отстъпи мястото си.

"Смяната му не е свързана с пропуска. Това беше мое решение. Ние нямаме Холанд и затова направихме доста пропуски" обяви Моуриньо. "Ние сме тези, които винаги сме били. Изправяме се срещу най-добрите със страст. Рома игра с достойнство, борба и саможертва и имахме възможности да постигнем различен резултат, но в крайна сметка загубихме с 0:1".

„В неделя имаме още един труден мач, след това реваншът в четвъртък. Нямаме толкова широк състав, за да заменим тези важни играчи като Дибала и Ейбрахам. Ние сме това, което сме. Все пак реванша е на "Олимпико", а там феновете никога не грешат."

Трудностите при вкарването на голове обаче продължават от известно време, статистиката на Ейбрахам и Белоти ги доказват: „Ние не вкарваме головете, които трябва да вкарваме от положенията, които създаваме. Имаме трудности. Тук с Фейенорд ние създадохме много, притежавахме топката .Оптимист съм, но също така се притеснявам за неделя, защото ще имам още по-малко опции. Заслужавахме повече с Фейенорд, но това е футболът."