Рома продължава да получава и да пропуска дузпи в Серия А. Това се затвърди и в последния кръг на италианското първенство. „Вълците“ са отборът, получил най-много наказателни удари в шампионата, а вече трима различни футболисти изпуснаха от бялата точка.

При вчерашната победа на „вълците“ с 3:0 у дома над Удинезе Браян Кристанте пропусна от дузпа в 37-та минута. Добрата новина за него бе, че Едоардо Бове все пак направи добавка и даде аванс на тима си. Това бе 9-та дузпа, която Рома получи от началото на сезона – най-много от всички тимове в Серия А. Следват Аталанта (8), Лацио (7), Наполи (7) и Сасуоло (7).

Така Кристанте стана третият футболист на Рома, който изпуска наказателен удар от началото на сезона след Лоренцо Пелегрини в мача с Емполи (2:1) на 12 септември и Андреа Белоти срещу Торино (1:1) на 13 ноември. По този начин Рома стана и отборът, който най-често не е реализирал от дузпа.

За капак Пелегрини удари греда след изпълнение на наказателен удар срещу Фейенорд през изминалата седмица. Самият Кристанте пък е изпълнявал две дузпи в цялата си кариера в Серия А. Пропусна ги и двете.