Рома и Милан завършиха 1:1 в мач от 32-ия кръг на Серия А. Двата отбора подходиха без излишни рискове и целта им беше да не загубят двубоя, като създадоха твърди малко положения за гол. 

Всичко най-интересно се случи в добавеното продължение на срещата, когато първо Тами Ейбрахам вкара, а веднага след това Алексис Салемакерс изравни резултата.

Така съперниците запазиха позициите си във временното класиране, където имат еднакъв точков актив. "Росонерите" са четвърти с 57 пункта, като изпреварват "джалоросите" само заради повечето отбелязани попадения.

В 17-ата минута Манчини стреля с глава след центриране от пряк свободен удар, но не намери целта. След това пък Крунич нанесе неточен удар с глава. В 31-ата минута Рафаел Леао също направи опит да се разпише, но и той не сполучи. 

После пък Пелегрини стреля отблизо, но беше блокиран от съотборника си Тами Ейбрахам, а последвалата добавка на Белоти беше разочароваща и излезе в тъч. В последната минута от първата част Калабрия пробва удар, който мина покрай вратата.

На почивката Белоти беше заменен от Стефан Ел Шаарауи заради контузия. „Росонерите“ също извършиха принудителна смяна, като Малик Тиау се появи на мястото на Томори.

Първото положение през второто полувреме дойде в 59-ата минута, когато Леао намери с пас резервата Салемакерс на добра позиция, но волето на белгиеца мина над вратата. Пет минути по-късно тимът на Жозе Моуриньо осъществи опасна атака, но ударът по земя на Пелегрини беше блокиран. 

В четвъртата минута на добавеното от съдията продължение домакините ликуваха. Зеки Челик пусна пас в наказателото поле, Ейрахам овладя топката и с техничен удар по земя направи Менян безпомощен.

В 97-ата минута Лео центрира на далечната греда, където дебнеше Салемакерс. Халфът шутира отблизо и успя да промуши топката между краката на Патрисио.

Рома - Милан  1:1

Голмайстори: 1:0 Ейбрахам (90+4), 1:1 Салемакерс (90+7)

Рома: Патрисио, Манчини, Ибанес, Марш Кумбула, Челик, Кристанте, Матич, Спинацола, Пелегрини, Белоти, Ейбрахам

Милан: Менян, Ернандес, Томори, Кяер, Калабрия, Тонали, Крунич, Леао, Бенасер, Диас, Жиру