Треньорът на Рома Жозе Моуриньо говори преди утрешния финал на неговия тим в Лига Европа. "Джалоросите" ще се опитат да спечелят Лига Европа, а техен съперник е испанския Севиля.

Двубоят ще се проведе в Прага, Чехия, като това е втори проеден европейски финал за "вълците", които спечелиха Лигата на конференциите през миналия сезон.

"Рим е футболен град, тук изпитваш чувство за принадлежност към нещо огромно. Не мисля за миналото, то си е там и няма как да бъде променено. Моята философия е да гледам в бъдещето.

Хората вероятно ме смятат за по-възрастен, отколкото съм в действителност, защото съм във футбола от дълго време. Побелялата ми коса сигурно също е фактор. Но трябва да знаете, че аз не съм толкова възрастен и ще продължавате да ме гледате още. Не мисля, че има някакви специални тайни за успеха.

Във футбола, както и във всичко друго, човешките отношения са най-важни. Казвам същото и на моите играчи - винаги трябва да давате всичко без остатък. Поради тази причина феновете на Рома ни уважават и ни подкрепят много. Работим усилено всеки ден, за да тровим история. Само велики клубове могат да играят на два поредни европейски финала", заяви Специалния, цитиран от Фокус.