60-годишният Жозе Моуриньо ще подпише договор за още два сезона с Рома до юни 2026 г. Португалският треньор също ще получи нови попълнения след загубата на финала в Лига Европа.

Миналата седмица, веднага след финала на Лига Европа, загубен от Рома от Севиля (1-1, 1-4 след дузпи), Жозе Моуриньо изненада, като намекна, че е изкушен да напусне. 

"Не знам дали ще остана", каза той първоначално пред DAZN, за да добави на пресконференцията, мистериозно и в същото време иронично: „Да, ще остана в Рим. Разбира се до понеделник".

Той беснееше пред журналисти: „Искам да продължа, но играчите ми заслужават повече. И аз заслужавам повече. Искам да се боря за повече. Омръзна ми да бъда треньор, шеф на комуникациите, фигура, която се оплаква, че сме ограбени. Омръзна ми да играя толкова много роли."

Междувременно се успокои, версията на ПСЖ, че ще го наеме, се оказа невярна, пише "Труд". Не само това. Той бе уверен от шефовете, че ще получи и подкрепления. Президентът на тима, американският милиардер Дан Фридкин го увери, че ще има играчите, които иска: двама полузащитници - Хусем Ауар (Лион), Юри Тилеманс (Лестър) и защитникът Евън Н'Дика (Франкфурт).Той преговаря със Сасуоло за Давиде Фратези, друг полузащитник, и с ПСЖ за голмайстора Мауро Икарди, даден под наем в Галатасарай миналия сезон.

От 2021 г. във Вечния град, Моу изведе Рома до два последователни континентални финала. Първият бе триумф с 1:0 с Фейенорд в Лигата на конференциите, а във втория клубът допусна загуба след изпълнение на дузпи от Севиля.