Според "Кориере дело спорт" нападателят на Евертън Доминик Калверт-Люин е бил предложен на Рома, но Алваро Мората остава основната цел на Жозе Моуриньо. Джалоросите търсят нов централен нападател след контузията на Тами Ейбрахам в коляното в последния мач за сезон 2022-23 срещу Специя.

Според римския спортен всекидневник нападателят на Евертън е бил предложен на директора на Рома Тиаго Пинто. Джалоросите имат нисък бюджет за трансфери, така че биха взели нападателя на Евертън само при сделка за наем с опция за закупуване. Съобщава се, че английският нападател желае да работи с Моуриньо на Стадио Олимпико, но Специалният все още предпочита Мората от Атлетико Мадрид.

Наскоро Моуриньо пусна няколко намека за трансфер в социалните медии, настоявайки клубът да направи инвестиция в испанеца, но Рома не може да си позволи цената на Атлетико Мадрид. Джанлука Скамака от Уест Хем също е една от целите на Рома в атака.

26-годишният Калвърт-Люин има още две години от договора си с Евертън и направи най-добрия си сезон с карамелите през 2020-21 под ръководството на Карло Анчелоти, отбелязвайки 16 гола в 33 мача във Висшата лига.