Жозе Моуриньо се подготвя за откриването на Лига Европа срещу Шериф Тираспол, макар че няма да е на тъчлинията заради наказание. Той ще направи някои изненадващи промени в титулярните 11, но „ще продължи да казва винаги, че не сме загубили финала срещу Севиля". Вълците гостуват в Тираспол утре вечер и са в група заедно със Славия Прага и Сервет.

Джалоросите стигнаха докрай в този турнир през миналия сезон, като завършиха наравно 1:1 със Севиля преди да изпуснат купата при изпълнение на дузпи, огнените последици от които накараха Моуриньо да бъде наказан от тъчлинията за многократни обиди към съдията Майкъл Оливър. С началото на новото състезание Специалният потвърждава, че инцидентът не е смекчил борбената му природа.

„Това е различен сезон от предишния, различно състезание“, каза Моуриньо на пресконференцията си. „Също така ще продължа да казвам до горчивия край, че не загубихме този финал в Будапеща. Всеки път, когато хората ми говорят за това, ще им казвам, че не сме загубили. Имайки предвид това, днес започваме от нулата и първата цел е да се класираме за следващата фаза. Миналата година започнахме групата с поражение и това усложни нещата, трябваше да преминем през плейофите, така че спечелването на групата очевидно би било важно.“

Рома започна ужасно сезона в Серия А с една точка от три мача, но компенсира, като разгроми Емполи със 7-0 на Стадио Олимпико в неделя. Той беше попитан дали можем да видим Андреа Белоти и Ромелу Лукаку да играят заедно утре от самото начало.

„Не искам да казвам кой ще играе утре. Ще кажа Рик Карсдорп, който мога да разкрия, защото без Крис Смолинг нашият четвърти защитник е Зеки Челик и трябва да имам един защитник на пейката, така че Лоренте, Манчини и Н’Дика са тримата в отбрана. Няма да ви казвам кой играе в атака. Ако ме питате на стратегическо ниво, тогава аз философски предпочитам да играя с двама нападатели, като единият има малко повече креативност.”

Моуриньо се изпусна, че вратарят Миле Свилар ще играе вместо Руи Патрисио, но също така беше нетърпелив да посочи, че това „в никакъв случай не е критика към Руи Патрисио. Всъщност, ако не се справи добре срещу Емполи, тогава Руи Патрисио вероятно щеше да играе.”

Шериф Тираспол играе в молдовската Суперлига и е сравнително нов в европейския футбол, но преди време победи Реал Мадрид на "Бернабеу".

„Уважаваме всички наши опоненти. Не забравяйте, че загубихме от Лудогорец миналия сезон и преди две години загубихме с 1:6 в мач, който трябваше да спечелим, така че никога не е лесно да играеш далеч от дома в Европа. „Отборът домакин ще има допълнителна мотивация и публиката зад тях.“