Рома водеше дълго време срещу Фиорентина, но получи два червени картона и трябваше да се задоволи само с 1:1 у дома срещу Виолетовите в мач от 15-и кръг на Серия А. Ромелу Лукаку даде аванс на Вълците, но след това бе изгонен след зверско влизане в краката на Кристиян Куаме в края на мача. Това бе вторият червен картон за Рома в мача. След равенството Вълците продължават да имат точка повече от Фиорентина и са на четвъртото място с 25 точки от 15 кръга.

Мачът започна отлично за хората на Моуриньо. Дибала подаде към Лукаку, който щеше да скъса мрежата - 11-и гол за белгиеца с екипа на Вълците. Имаше шанс и Дибала да се разпише и да увеличи аванса на домакините, но пропусна. И после започнаха проблемите. Дибала се контузи и бе сменен още в 24.ата минута. Последваха пропуски, а Фиорентина започна да атакува повече.

Нещата се влошиха още, когато в 64-ата минута Никола Залевски бе изгонен за втори жълт картон. Само минута след това Фиорентина изравни. Точен бе Мартинес-Куарта с глава след центриране на Куаме.

В края нещата станаха още по-брутални, когато Лукаку замалко не откъсна крака на Куаме и бе пратен под душовете с директен червен картон. Моуриньо реагира със саркастичен смях, а после прати бележка на вратаря Патрисио по едно от момчетата, което гони топките. Все пак Рома удържа и взе точка срещу един от конкурентите за топ 4. 

Фиорентина остана с 24 точки, колкото имат още Наполи и Болоня. Рома е с 25 на четвъртото място.