Турският Бешикташ ще се опита да използва останалите три дни от трансферния пазар в страната си, за да привлече португалеца от Рома Ренато Санчес, съобщават медиите на Апенините.

За турците вероятно ще бъде по-лесно да се разберат с Рома, където искат да се отърват от португалския халф, който иначе им е преотстъпен от Пари Сен Жермен. Той трудно се наложи в италианския отбор и шансовете да получава повече възможности при новия старши треньор Даниеле де Роси не изглеждат сериозни. Така или иначе, до момента има 227 игрови минути, разпределени в едва 9 срещи.

Но контузиите се сочат като основен проблем той да се наложи при сънародника си Жозе Моуриньо и от 17-и декември насам не е влизал на терена.

Пари Сен Жермен, който държи правата на футболиста, едва ли биха имали сериозни възражения да продължи да рита край Босфора, ако условията по разделяне на заплатата ги удовлетворяват. Остава само Бешикташ да се разбере с агентите на футболиста и да приключи сделката преди 9-и февруари, когато затваря пазара.

Бешикташ е на 3-о място в класирането в момента с 39 точки, далече зад топ-фаворитите за титлата Фенербахче и Галатасарай, които имат по 63. За черните орли цел номер 1 е да задържат тази позиция, която би ги изпратила в Лига Европа. Зад тях съвсем близо са Трабзонспор (37), Ризеспор (35) с Мартин Минчев и Касъмпаша (35).