Треньорът на Рома Даниеле Де Роси сравни тактиката на неговия отбор срещу Милан в Лига Европа с представянето на Реал Мадрид при гостуването на Манчестър Сити в сряда.

Рома спечели у дома с 2:1 срещу "росонерите" и се класира за полуфиналите с общ резултат 3:1. Римляните поведоха с 2:0 на  реванша с голове на Джанлука Манчини и Пауло Дибала, но преди края на първата част останаха с намален състав след червен картон на Зеки Челик и през втората част предимно се бранеха. Гостите стигнаха само до почетен гол на Матео Габия и Рома продължава на полуфиналите, където ще срещне шампиона на Германия Байер Леверкузен.

"За да отстраним този Милан, трябваше да бъдем перфектни. Имахме нужда от голямо сърце, тъй като след като останахме с 10 човека, трябваше да играем интензивно, но с интелект и тактически познания. Само тичане не е достатъчно“, каза Де Роси пред Скай Спорт Италия.

"Наистина съм горд, че съм треньор на отбор като този. Не беше лесно, тъй като Милан е много силен отбор, който играе добър футбол. Видяхме в сряда дори Реал Мадрид беше принуден да се защитава, ние също го направихме, когато беше подходящият момент да го направим", добави Де Роси.

Снимка: БГНЕС