Футболистът на Литекс Диого Виана направи скандални разкритие, след като заяви, че лично Гриша Ганчев е наредил на Стойчо Стоилов да прекрати дербито с Левски.

"Няма съмнение, че това е ситуация, която никога не бих виждал през живота си", заяви Виана пред португалското издание Record. "Очаквам да ни наложат служебна загуба с 0:3 и финансова санкция. Някои хора казват, че трябва да бъде извадени от елита, но едва ли ще се стигне до там (б.р. - в момента БФС решава наказанието на Литекс). Ръководството каза, че вече ще иска чуждестранни съдии за мачовете с Левски".

"Литекс има много силен отбор, а нашият президент Гриша Ганчев е собственик и на ЦСКА, който е в трета дивизия заради финансови проблеми. Но "червените" са най-големият клуб в България. Шефът ни е много влиятелен и силен човек. Има бензиностанции и пивоварна, обае много хора не го обичат. В мача с Левски нашият президент призова спортния директор да ни извади от терена, защото не искаше да ни навреди".

"Чувствам, че Левски винаги е облагодетелстван срещу всички отбори. Очевидно е, че съдиите ги подпират", каза още Диого, който през този сезон има четири гола в "А" група.