Нападателят на Литекс Армандо Ваюши, който заби два гола на ЦСКА за победното 2:0 над червените на "Армията", бе избран за играч №1 на 16-я кръг на "А" група.

Албанецът събра 12 гласа в допитването на Пресклуб „България”, изпреварвайки Базил де Карвальо от Левски с 9 гласа и Марселиньо от Лудогорец с 2 гласа.

„Литекс не е побеждавал в София ЦСКА от 11 години затова се изненадах. Всъщност аз много харесвам ЦСКА, наблюдавал съм ги и когато бях в Албания. Футболът тук е едно ниво по-високо от този в родината ми".

"Доказателство за това е предстоящият пролетен полусезон, който се очертава да бъде много интересен”, заяви Ваюши.

Той определи и основната цел на Литекс през този сезон, а именно спечелване Купата на България.

„Основната ни цел сега е Купата на България. Надявам се да изненадаме Левски, така както го направихме с ЦСКА в София. За нас е по-добре, че ¼ финала е в два мача".

"Надявам се да излезем крайни победители. Трябва да положим обаче доста усилия и през новия сезон да играем в евротурнирите”, добави Ваюши.

„Много съм доволен и радостен, че в Литекс имам удоволствието да работя с такава футболна легенда като Христо Стоичков".

"Това е най-добрият наставник, който ме е тренирал. Малко е строг, но това е добре за нас, младите. Винаги е хубаво, когато има дисциплина”, завърши албанецът.