Българският специалист Николай Костов вече е старши треньор на украинския отбор Стал (Камянске), който се намира на предпоследното 11-о място в класирането след изиграването на 10 кръга.
 
Негов помощник ще бъде Неделчо Матушев, а двамата бяха представени снощи пред отбора в базата на отбора "Зелена Буча" от президента на клуба Вардан Израелян.
 
И двамата имат опит в украинския футбол, като при Костов той е повече от сериозен. 54-годишният бивш старши треньор на Левски е бил начело на още три украински отбора - Металург (Донецк), Таврия (Симферопол) и Карпати (Лвов), докато Матушев е работил в Карпати, а също така и в арменското първенство.
 
Българските треньори няма да водят отбора в предстоящата им среща с Верес (Ривно) като гост заради бавна процедура по регистрация на документите им, така че техният официален дебют ще бъде на 17-и октомври при домакинството на Зоря (Луганск). Досегашният помощник-треньор Кирил Нестеренко ще бъде вписан в протокола за идния уикенд.
 
Костов и Матушев пристигнаха в Украйна в сряда, а вчера внимателно изгледаха тренировката на отбора и след това получиха всички видеозаписи на мачовете до момента.
 
Стал (Камянске - бивш град Днепродзерджинск), има едва две победи от 10 мача, което обаче е обяснимо заради късното започване на подготовката и селекция само от втория отбор и школата на клуба. Сега обаче българските специалисти имат задача да вдигнат нивото и Стал да се спаси от изпадане.
 
Медиите в страната твърдят, че без никакво съмнение стилът на отбора ще се измени към по-добро, тъй като Костов залага на бърз, техничен, атакуващ футбол, какъвто обичат всички фенове на играта.