Следя това, което се случва в ЦСКА и вярвам, че отборът отново ще се върне на върха, заяви в интервю за "Хоризонт" Божидар Чорбаджийски.  

Защитникът на ЦСКА премина в румънския гранд Стяуа преди два месеца. Той ще играе в тима от Букурещ, който сега носи името ФКСБ, със статут на преотстъпен до Нова година, след което клубът има опция да откупи състезателните му права. 
 
Чорбаджийски е част от ЦСКА от 9-годишна възраст, а дебют за първия отбор направи на 25 май 2013 година срещу Локомотив (София). Той спечели Купата на България с тима през 2016 година. До момента централният защитник изигра близо 150 мача за представителния ни тим, като в голяма част от тях беше капитан на ЦСКА. Бранителят е отбелязал 9 гола с червения екип.
 
За "А" националния отбор на България армеецът дебютира на 6 септември 2016 г. в двубоя срещу Люксембург. Има общо осем мача с националната фланелка.
 
"Футболът в Румъния е доста бърз и директен. Нещата тук са уредени страхотно и мислиш само за футбол. Започнах да уча румънски и вече зная доста думи. В отбора сме общо шестима чужденци. Двама сърби, грък, а две момчета имат френски паспорти и аз. 90% от състава е от румънски млади футболисти. Желанието ми е да покажа качествата си и да продължа кариерата си в Румъния. Вярвам, че ЦСКА отново ще заиграе силно и ще се върне в челото на класирането", каза Божидар Чорбаджийски.