Едва ли има no-добър събеседник от Камен Хаджиев преди решителния двубой между Лудогорец и Ференцварош. Миналата неделя родният защитник записа 90 минути при ремито на неговия Академия Пушкаш 2:2 с Фради. Освен това жребият за баражите за Евро 2020 отреди България да се изправи срещу Унгария в полуфиналите. И на последно място, но не по значение, в часовете преди срещата между Ференцварош и Академия Пушкаш, на гости на Хаджиев бе легендата на българския футбол Христо Стоичков. Ето какво разкри пред „Меридиан мач" Хаджиев.
 
- Камене, ти и твоите съотборници от Академия Пушкаш направихте 2:2 като гост на Ференцварош броени дни преди визитата на Фради в решителен мач на Лудогорец. Сега Ференцварош по-добри ли са или са по-слаби?
 
- Мисля, че сега са по-слаби от лятото. В самия мач срещу тях си разменихме по едно полувреме двата отбора. Първото те бяха по-добри, а второто - ние. Техните два гола дойдоха след наши грешки. Втората част се събудихме и според мен стана много хубав мач.
 
- Кои играчи на Ференцварош ти се струват в най-добра форма?
 
- Аз като защитник съм впечатлен от Миха Блажич. Това е техният централен защитник. Той е много добър играч, изнася отлично топката, знае кога какво решение да вземе. Исаел също е добър. Типичен бразилец, техничар.
 
- Какво очакваш от решителния двубой между Лудогорец и Фради?
 
- Лудогорец ще излезе крайният победител според мен. Лудо горец е по-добрият отбор.
 
- Какво очакват в Унгария за този мач, тъй като през този век местен отбор не е успявал да мине груповата фаза на някой от евротурнирите?
 
- Много не разбирам техния език, но виждам, че за тях този мач е много важен. Да, до момента не са прескачали групи и сега ще се опитат да направят всичко възможно да елиминират Лудогорец.
 
- Все пак голяма група от фенове на Ференцварош тръгва с влак към Разград...
 
- Феновете много подкрепят отбора, това е факт. Ференцварош има много голяма фенска маса. Ще стане хубав мач, защото атмосферата в Разград според мен ще е хубава.
 
- Преди дни се видя с легендата Христо Стоичков. Какво ти каза той?
 
- Какво сме си говорили, си остава между нас. Видяхме се на базата на Академия Пушкаш във Фелчут. Иначе Стоичков ми каза че стадионът и базата ни са много хубави. На мен ми пожела да съм жив и здрав и да се развивам.
 
- Жребият за баражите за Евро 2020 изправи България срещу Унгария. Доволни ли са от жребия в Будапеща?
 
- Очакванията им са за лесен мач. Тук смятат, че ще продължат напред и че България не е силен противник. Вече дори мислят за победителя от Исландия - Румъния. Надявам се това да им изиграе лоша шега. Като се напълни „Васил Левски", можем да бием всеки в София.
 
- В последните два мача - с Парагвай и Чехия, не бе повикан, но преди това бе част от националния тим. Надяваш ли се да играеш срещу Унгария, най-малко защото си част от местното първенство и познаваш доста от футболистите?
 
- Нормално е да се надявам да бъда повикан. Има си обаче треньори и те си решават. Ако съм жив и здрав, бих помогнал с каквото мога.
 
- Дебютът ти беше кошмарен – при 0:6 срещу Англия. Предполагал ли си, че може да ти се случи нещо подобно?
 
- То няма какво да се говори за този мач. Имаше и хубави неща за мен, и лоши. Хубавото е, че дебютирах срещу отбор като Англия, в който играят звезди от световно ниво. Този скандал с расизма обаче беше ужасен. Докато бях на терена за 90 минути, не чух нищо. Не знам как те са чули нещо. Така направиха, че всичко да падне върху нас.
 
- Доволен ли си от нивото на унгарското първенство?
 
- Много добро е първенството. Развива се постоянно. Самата държава влага много. Строят се нови стадиони, бази, терени... Наскоро откриха новия национален стадион с контрола срещу Уругвай. Ние в България имаме само един „Васил Левски", друг стадион нямаме. Преди една година бе открито съоръжението на Фехервар. А отлични съоръжения имат още Ференцварош, Дебрецен, Халадаш. Местната „Б" група има 20 отбора, от които половината са с нови стадиони. Нормално е футболът им да върви нагоре.
 
- Следиш ли случващото се в родното първенство?
 
- Виждам и не знам какво да кажа. Дано да се оправим по-скоро.
 
- Кой според теб ще е шампион?
 
- Лудогорец изглежда най-добрият отбор в България. Но дано Левски да ги стигнат и да направят нещо. За да е малко по-различно. Левски има хубав отбор, с много добър треньор, какъвто е Петър Хубчев. ЦСКА също могат да навлязат във форма. Надявам се първенството да е по-интересно от предишните години.