Халфът на италианския Монополи Радослав Цонев даде интервю за Bulgaria ON AIR, в което разказа за ситуацията в южния град и как успява да поддържа форма по време на коронавирус пандемията.

Юношата на Левски сподели, че се чувства добре, стои си вкъщи и чака да отмине тежката ситуация на Ботуша. По думите му, в Южна Италия нещата не са толкова сериозни и няма толкова заразени, колкото в северната част на страната.

"Има доза страх в хората. Гледам да съм позитивно настроен към ситуацията и да се надяваме скоро нещата да отминат. Трудно е, преди няколко дни дори забраниха да се ползват спортните съоръжения, паркове, градинки... Тренирам вкъщи и излизам да тичам, въпреки че е трудно, защото навсякъде има полиция", разказа Радослав Цонев.

Футболистът добави, че все още няма яснота какво ще се случи с шампионата в Италия и дали той ще бъде подновен. Цонев се чува със своите съотборници, окуражават се взаимно и опитват да разнообразяват ежедневието си.

"Мъчно ми е, в България е моето семейство, приятелите ми... Доста ми липсват в този момент. Имаше възможност да се прибера, но реших да се подложа на 14-дневна карантина", сподели още той.

Припомняме, че Цонев премина в Монополи на 25 януари тази година под наем от елитния Лече. 24-годишният футболист вече записа 7 мача за новия си отбор, който се състезава в Серия "Ц". Иначе той играе на Ботуша от 2016 г. и е носил екипа още на Витербезе, където също беше преотстъпен от "Стадио Виа дел Маре". 

Вижте видеото с цялото интервю на Ваня Симонска с Радослав Цонев.