Кирил Десподов е сред трансферните цели на "Лориен" за новия сезон, твърди сайтът "Фуутмеркато", цитиран от Трудд. Футболист №1 на България за 2018 година е собственост на "Каляри", но не е ясно дали клубът ще разчита на него. Миналия сезон Десподов игра под наем в "Щурм" (Грац).

"Отидох в Австрия, за да докажа, че имам нужда от шанс - каза Десподов пред Би Ти Ви. - Искам да докажа, че имам място в "Каляри". няма как да се сравнят тренировките в Италия и България. Няма време за пиене на вода, влиза се от упражнение в упражнение. Когато вкарам 2-3 гола, телефонът ми "гърми" от приятели. Когато нищо не направя, никой не ме търси. Само моето семейство и брат ми са помагали, както и 2-3 приятели."

Ромелу Лукаку пък изравни рекорд в "Интер". При победата с 3:0 срещу "Дженоа" белгийският нападател вкара 15-и гол на чужд терен през сезона. Единствено Стефано Ниерс бе постигал подобно нещо през сезон 1949/50. Освен това Лукаку се изравни по попадения в дебютния си сезон в "Интер" с Амедео Амедей -22. Повече са вкарали само Ниерс и Роналдо в историята.