Бъдещето на Валентин Антов в „Болоня“ е неясно заради разминавания в политиката на ръководството и исканията на треньора на тима Синиша Михайлович.

Именно сръбският спец открехна завесата по темата, намеквайки че може и да не продължи да работи в клуба. Според него финансовото състояние на клуба от Серия А слага спирачки на бъдещи трансфери. И заяви, че „постоянен трансфер на българина би бил факт само в „един идеален свят“. Изказването дойде след тежкото крушение от „Аталанта“ с 0:5, в което 20-годишният играч бе на терена през всички 90 минути. Антов е под наем от „Българска армия“ от зимата, а за да влезе договорът за продажба в сила, трябва да запише поне по 30 минути в 8 шампионатни мача до края на сезона.

Засега националът има 4 двубоя, но в два от случаите игровото време е било под половин час. Сумата за доплащане пък е 3,2 млн. евро, а преди седмица от Италия са се свързали с ЦСКА с новината да имат готовност за финализиране на трансфера на Антов. „Осъзнавам, че заради пандемията ще се наложи дори да продаваме – каза Михайлович, цитиран от "Труд". - Целта е отборът да се подсили и президентът е амбициозен като мен, но ще видим как ще се справим. Всичко зависи от самия пазар. Тепърва ще има още разговори по темата.“

Самият Антов бе критикуван за пръв път, откакто е на Апенините. След добрите му изяви срещу „Каляри“ и „Рома“, където игра по-осезаема роля, пресата на Ботуша бе безкомпромисна срещу играчите на „Болоня“.

„Младият българин, собственост на ЦСКА, бе като риба на сухо: бе дезориентиран през целия мач и ще трябва да забрави вечерта в Бергамо възможно най-скоро“, написа „Тутомеркато“. Средната оценка на Антов е 4.5 по десетобалната.