Чудесните игри и страхотната форма, в която се намира вратарят на Локомотив (Пловдив) Динко Хоркаш, го изправят пред сериозна дилема. Стражът записа 4 "сухи" мрежи под рамката на "смърфовете" и е впечатлил селекционера на националния отбор на Босна и Херцеговина Ивайло Петев, който има намерение да изпрати повиквателна на хърватина. Оказва се, че 23-годишният играч има и босненски паспорт и това му дава реална възможност да стане съотборник на Един Джеко, пише Тема спорт.

Юношата на Динамо (Загреб) и агентът му обаче все още се колебаят дали да отговорят положително на подобна покана, тъй като според медиите в Хърватия той има реален шанс да попадне сред избраниците на селекционера Златко Далич за световното първенство в Катар. Повод за подобни призиви дават неубедителните изяви на двамата подгласници на стража на Динамо (Загреб) Доминик Ливакович. Както е известно, именно заради него Хоркаш напусна родния си клуб. В същото време другите две опции са Ивица Ивушич, който пази за Осиек, но до този момент от кампанията е допуснал 13 гола в 10 мача. Още по-притеснителна е формата на вратаря на Риека Недялко Лабрович, който е с едва 1 чиста мрежа от 9 опита, в които е получил цели 16 попадения.

В същото време Хоркаш само за 5 мача се превърна в любимец на черно-бялата агитка. Той се възползва от заболяването на Илко Пиргов и грабна своя шанс, като с прекрасните си спасявания и стабилните си игри е с основна заслуга за победите над Ботев (Пловдив), Септември (София) и Черно море, а преди това отново негови чудесни реакции донесоха точката на "смърфовете" при визитата на Локомотив (София).

Снимка: БГНЕС