Селекционерът на Босна и Херцеговина Ивайло Петев ще пусне предимно резерви в последния мач на тима от Лигата на нациите срещу Румъния тази вечер.

Босна и Херцеговина оглавява групата с 11 точки и си осигури промоция в Лига А, докато Румъния се нуждае от победа, а Финландия да не спечели мача в Черна гора, за да избегне изпадане в Лига C.

Българинът Ивайло Петев разкри на пресконференцията преди мача, че срещу румънците ще заложи на играчи, които имат малко игрови минути или не са играли в последния мач с Черна гора.

"Разбира се, че целта ни е победа и се радвам, че и играчите мислят така. Осигурихме си първото място в групата и атмосферата в отбора е отлична. Срещу Румъния ще дам шанс на играчи, които получат по-малко игрово време. Но ние разчитаме само да вземем трите точки. Възхитен съм от играчите, страхотни професионалисти са и резултатите дойдоха естествено", каза Петев.

Българският специалист не е доволен от състоянието на тревата на стадиона в Гюлещ, където ще се играе мачът с Румъния.

"Тревата не е в добро състояние. Но независимо от тази ситуация, теренът е един и същ за нас и за тях", каза Ивайло Петев.

Снимка: БГНЕС