Българският селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев получи заслужени похвали от медиите в страната, след като отборът му се класира за Дивизия А в Лигата на нациите.

Това се случи след победа с 1:0 на Черна гора. Така Босна е на първо място с актив от 11 точки, с което си спечели промоция за елита в следващото издание на турнира. В последния кръг Босна и Херцеговина гостува на Румъния. Черна гора остава на 2-о място със 7 пункта.

Заглавията на босненската преса бяха еуфорични: „Великолепна вечер за националния отбор на Босна и Херцеговина“, „Драконите сразиха Черна гора и са в елита на Лигата на нациите“; „Страхотна нощ за босненския футбол. Ще се празнува до зори, постигнахме голям успех“, отбелязват спортните издания в Босна и Херцеговина.

Едно от тях „SportSport.ba” отдели специално внимание на Ивайло Петев: „Селекционерът Ивайло Петев води Босна по перфектен начин. Той свърши перфектна работа в разузнаването на противника и играчите изпълниха всичките му инструкции на терена“.