В 24-ия кръг от сезона на Бундеслигата българският национал Илия Груев ще запише своя мач №14 като титуляр за емблематичния за германския футбол “Вердер”.

В неделя бременци приемат “Байер” (Леверкузен). Груев ще излезе на терена в ролята на опорен полузащитник, което е основното апмплоа на 22-годишното момче.

Кристиан Грос, с когото се въртят на поста в състава на “Вердер”, е болен и няма да бъде в групата. При загубата от “Аугсбург” в миналия кръг конкурентът на Груев бе върнат в защитата заради здравословни проблеми в отбора на българина.

Те се задълбочават, тъй като болни са още капитанът Марко Фридъл, офанзивният халф Романо Шмид и резервният вратар Едуардо дос Сантос Хезлер. Миналия мач заради простудната вълна аут бяха Милош Великович, Никлас Щарк и Лий Бюканън.

Освен 13-те мача като титуляр Груев има и 8 влизания като резерва за “Вердер” през този сезон, пише "24 часа". Така той няма участие в само 2 двубоя на бременци при завръщането им в германския елит. Илия е с най-висока квота точни подавания в тима - 90,2%.