Наставникът на Нигерия Жозе Песейро отиде лично на мача Бенфика - Портимоненсе (4:0), за да гледа лично бившия ни младежки национал Силвестър Джаспър. Той бе викан няколко пъти, но след като навърши 21 години, бе забравен.

Джаспър е под наем в Портимоненсе  от английския Фулъм, след като така и не успя да се наложи в състава. И заради това бе даван под наем на Бристъл Роувърс, Хибърниън и Колчестър Юнайтед.

Джаспър има право да си избере мъжки национален отбор, след като преди младежкия ни тим той бе викан и в юношеския на Англия до 15 години. Това са трите държави, за които има право да играе, защото баща му е от Нигерия, майка му - от Дупница, а е роден в Лондон, където започна кариерата в школата на Куинс Парк Рейнджърс, припомня „24 часа“.

Вероятно Джаспър си е намерил мястото в Португалия, след като от началото на сезона има 20 мача и 1 гол.

След загубата от Бенфика обаче тимът му отиде в тройката изпадащи отбори в португалското първенство. Портимоненсе има 22 точки, колкото Ещрела Амадора, Ещорил и Рио Аве, но е с най-слаби показатели.

Бенфика е лидер в шампионата, като има 2 точки преднина пред “Спортинг” (Лисабон) след 23 кръга. Реално тези два отбора ще се борят за титлата до края на сезона, след като останалите са далеч назад.

Жозе Песейро имаше и още един повод да пътува до Лисабон като бивш наставник точно на Бенфика.

Нигерия отчаяно търси нови имена за националния си отбор, след като той е в сериозна криза.