Треньорът на Барселона Луис Енрике прие много тежко загубата с 0:3 при визитата на Ювентус в първата 1/4-финална среща от Шампионската лига между двата тима.
 

Нещо повече, той дори сравни мача с "бианконерите", с този във френската столица, когато каталунците инкасираха четири попадения във вратата си, но след това, след невероятна драма, продължиха напред.

"Първото полувреме бе много трудно и нещата бяха подобни на тези в Париж. Второто бе много по-добро за нас. Ако подариш първото полувреме на противника, както направихме в случая ние, тогава е повече от ясно, че ще имаш проблеми", призна специалистът на пресконференцията след мача.

"Честно казано преживях истинси кошмар, който бе същият като този във френската столица. Треньорът трябва да направи всичко възможно, за да подготви добре отбора си за подобни срещи, но очевидно явно аз не съм си свършил моята работа".

"Много ми е трудно да кажа с какво ни превъзхождаше противника в този мач. Жалко е, че загубихме с такъв резултат и не успяхме да вкараме поне едно попадение във вратата на торинци".

"В никакъв случай няма да отписваме реванша, даже напротив. Ако покажем това, което наистина можем, тогава ще успеем да вкараме 4 гола на торинци. Аз съм убеден в това нещо. Ще се борим до края и ще се опитаме да повторим обрата срещу парижани". 

"Няма да се предаваме, това беше само първото полувреме на сблъсъка, което за голяма жалост бе много тежко за нас".