Челси удари с 4:3 Славия Прага и с общ резултат 5:3 от двата мача успя да се класира на полуфинал за Лига Европа.

Там лондончани ще срещнат Айнтрахт Франкфурт за място на финала в Баку. Германците успяха да направят едно чудо срещу Бенфика и също намериха място сред най-добрите.

Два гола за "сините" мушна Педро (5 и 27), един добави Жиру (17), а автогол си заби Дели (10). Точен на два пъти за гостите бе Шевчик (51 и 54), веднъж вкара Сучек (25).

Челси изцяло доминира през първото полувреме, създаде половин дузина голови положения, вкара красиви попадения и дръпна сериозно в резултата. След почивката чехите върнаха още два гола, но нямаха шанс за нещо повече.

В крайна сметка лондончани заслужено са на полуфинал в турнира. Славия Прага отпада от надпреварата, но заслужава само суперлативи за тазгодишното си представяне в Европа. 


Челси започна лудо мача и още в самото начало успя да вкара. В 5-ата минута сините сътвориха страхотна атака, при която Жиру асистира на Педро и той опъна мрежата за 1:0.

Лондончани продължиха да вачкат и само пет минути по-късно стана 2:0, след като Дели си заби автогол. Домакините правеха каквото си пожелаят на терена, а гостите бяха меко казано слаби и неадекватни.

В 17-ата минута Педро намери Оливие Жиру и той направи 3:0. Фамозно начало на мача, което изцяло горантира участието на Челси на полуфинал в турнира.

В 25-ата минута гостите от Славия успяха все пак да върнат едно попадение, като точен с глава бе Сучек. Само две минути по-късно обаче Челси вкара четвърто попадение, като негов автор бе отново Педро.

До края на полувремето лондончани изцяло контролираха мача, но направиха множество пропуски. 

Славия започна страховито второто полувреме и само за три минути върна два гола чрез Шевчик (51 и 54). Чехите за кратко повярваха, че могат да сътворят чудото, като сериозно натиснаха, но Челси не се огъна отново.

В следващите минути лондончани взеха инициативата и контролираха играта. Към края на мача гостите се опитаха да хвърлят всичков атака, но нямаха шанс за нови попадения и Челси заслужено спечели и се класира на полуфинал в турнира.

Челси - Славия Прага 4:1

Голмайстори:

1:0 Педро (5)
2:0 Дели (10) авт.
3:0 Жиру (17)
3:1 Сучек (26)
4:1 Педро (27)
4:2 Шевчик (51)
4:3 Шевчик (54)