Германският Айнтрахт (Франкфурт) е на 1/2-финал в Лига Европа, след като елиминира португалския Бенфика. "Франките" победиха "орлите от Лисабон" с 2:0 на свой терен и след 4:4 в двата мача и правилото за повече голове на чужд терен се класираха напред в турнира.

Костич даде аванс на домакините в 37-ата минута. В ситуацията удар на Гачинович се отби в страничната греда на португалците, а намиращият се на близка позиция играч на домакините без никакви проблеми довкара кълбото в мрежата.

В 67-ата минута с прекрасен удар от границата на наказателното поле Ребич удвои аванса на домакините и на практика тотално отчая португалците, които силно се надяваха да не получат още едно попадение във вратата.

Taка германският тим ще играе за пръв път от 29 години 1/2-финал в Европа. В спор за място на финала Айнтрахт ще спори срещу Челси.

Валенсия също е на 1/2-финал, след като победи с 2:0 Виляреал на реванша на "Местая" и с общ резултат от двата мача 5:1 продължава напред.

Латоре откри в 13-ата минута, след като засече на близката греда прекрасно центриране на Гуедеш, а в 54-ата минута Парехо с гол от фаул удвои аванса на "прилепите" и на практика оформи крайния резултат.

В ситуацията имаше рикошет в стената, който спомогна топката да излъже противниковия страж. За място на финала Валенсия ще спори срещу Арсенал.