Португалският Брага ще бъде лишен от услугите на двама бразилци в предстоящия сблъсък с родния шампион Лудогорец в групите на Лига Европа. 27-годишният  Лукас Пиазон и неговият сънародник от защитата Витор Тормена са с проблеми преди мача в четвъртък. Двамата не играха снощи срещу Портимонензе. Те няма да бъдат на разположение и за срещата с българите в Лига Европа, пише изданието maisfutebol.pt.

Високият 192 сантиметра Тормена има 7 мача до момента за Брага, а за последно е играл в мача с Жил Висенте на 25-и миналия месец. Пиазон, който в първата среща в Разград влезе в последния половин час, все още не е отбелязал гол в мачовете във всички турнири през този сезон.

Брага ще се опита да спечели мача с Лудогорец в четвъртък, за да може да си гарантира продължаване в Лига Европа. Португалският отбор предпочита да остане в този турнир и да не влиза в Лигата на Конференциите като трети, защото това ще натовари календара със същия брой мачове, но самите тези мачове ще донесат по-ниски приходи. Така че спортният резултат на терена е пряко свързан с икономическия резултат.

"Беше добра победа. Победа, която показа много от талантите на играчите. Всички работиха много добре и напълно заслужиха тази победа. Добавете към факта, че изкарахме пет мача без да допуснем гол, което е добре, заяви старши треньорът на Брага Карлос Карвалял. Два гола за победата снощи се разписа Галено, който подаде и за третото попадение на Марио Гонзалес в добавеното време.

"Има работа за вършене, неща за подобряване. Нещата винаги трябва да се подобряват. Като екип постигаме напредък. Това, че побеждаваме, не означава, че нямаме простор за корекции".