Челси - Макаби Тел Авив, среща от група “G” на „Шампионската лига”, стадион: "Стамфорд Бридж", 21:45 часа, съдия: Феликс Цвайер (Германия).

Прогноза: Челси изтегли страхотен жребий и едва ли ще има проблеми в тази група с отборите на Макаби, Динамо Киев и Порто. Няма място за сравнение между Челси и Макаби в каквото и да било отношение. Домакините са един от най-големите отбори в цяла Европа, като техните успехи са всеизвестни, докато Макаби Тел Авив посрещна с истинска еуфория класирането си в груповата фаза на турнира.

В момента обаче "сините" от Лондон се намират в уникална криза и всичко друго освен победа ще се приеме, като истинска трагедия и може да последва уволнение на Жозе Моуриньо. Челси записва кошмарен старт на сезона във Висшата лига. Лондончани имат само 4 точки след 5 изиграни срещи и се намират на незавидното 17-то място.

През уикенда Челси загуби с 3:1 гостуването си на Евертън и отново загатна за огромни проблеми в клуба. Интересното е, че срещу Жозе Моуриньо ще се изправи наставник, който доскоро беше част от родната А група, а именно Славиша Йоканович.

Този сръбски специалист беше широко критикуван у нас, но разкри огромни качества, като още след раздялата със столичния Левски успя да изкачи Уотфорд от Чемпиъншип в английската Висша лига. Славиша е и бивш футболист именно на Челси.

Моуриньо няма да може да разчита на контузените Тибо Куртоа, Оскар, Радамел Фалкао и Рамирес. На пейката най-вероятно ще седнат пък намиращите се в слаба форма Диего Коща и Бранислав Иванович. Славиша Йоканович няма сериозни кадрови проблеми и ще излезе с най-доброто на "Стамфорд Бридж", единствено Ели Даса е наказан.

Гостите разполагат с един доста качествен реализатор в лицето на Еран Зехави, но Макаби най-вероятно ще играе основно защитно и прибрано в собствената си половина. Израелците няма какво да губят и са отбор, който не трябва да се подценява, след като отстраниха последователно Хибърниънс, Виктория Пилзен и Базел.

Естествено Челси е фаворит в двубоя и не може да има никакво съмнение, че домакините ще се опитат да вкарат ранен гол, за да успокоят нещата. Очакваме „сините” от Лондон да напомнят за себе си и да се представят на много високо ниво още в дебютния си двубой на европейската сцена за сезона. Прогнозираме малко голове и минимална победа за Челси.

Последни 5 изиграни срещи:
Челси:

08 август Челси - Суонзи 2:2 (Висша лига)
16 август Манчестър Сити - Челси 3:0 (Висша лига)
23 август Уест Бромич - Челси 2:3 (Висша лига)
29 август Челси - Кристъл Палас 1:2 (Висша лига)
12 септември Евертън - Челси 3:1 (Висша лига)

Макаби Тел Авив:
19 август Базел - Макаби Тел Авив 2:2 (Шампионска лига)
22 август Макаби Тел Авив - Бней Шахнин 3:2 (Лига АЛ)
25 август Макаби Тел Авив - Базел 1:1 (Шампионска лига)
30 август Апоел Беер Шева - Макаби Тел Авив 0:1 (Лига АЛ)
12 септември Ирони Кирят Шмона - Макаби Тел Авив 1:1 (Лига АЛ)

Резултат Челси - Макаби 1:0

ТУК можете да дадете вашите прогнози за мачовете и да спечелите награди!