Нулевото равенство в Холандия дава големи надежди на ПСВ Айндховен за реванша от Шампионската лига по футбол срещу испанския Атлетико Мадрид, заяви след срещата старши треньорът на домакините Филип Коку.

Той подчерта, че в турнирите на разменено гостуване е изключително важно да не допуснеш гол на собствен терен, а ПСВ направи това дори с десет души на терена.

"Доволен съм от този резултат. Както казах и преди мача, сухата мрежа в домакинство поставя основите на краен успех в евротурнирите. Сега имаме за какво да играем в Мадрид и ще го направим отново като отбор. Ако успеем да вкараме там, шансовете ни да продължим напред стават много големи. Ще направим всичко по силите ни, за да отстраним Атлетико", каза бившият холандски национал.

"Атлетико имаше добри положения през първата част, а през втората ние играхме в повечето време с десет души на терена. Радвам се обаче, че момчетата се справиха и в намален състав, въпреки че според мен вторият жълт картон на Перейро беше пресилен. Йерон Зут също се представи добре, а при ситуацията очи в очи с Антоан Гризман той беше перфектен, защото го принуди да вземе бързо решение", добави той.