Звездата на Барселона Лионел Меси отново е в борбата за "Първата стотачка" в историята на Шампионската лига след двата си гола срещу Селтик снощи.

Петкратният носител на Златната топка вече има 92 попадения в най-престижния европейски клубен турнир и се доближи до звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който има 95 попадения.

В началото на този сезон изглеждаше, че португалецът ще достигне без конкуренция престижния футболен "сенчъри брейк", ако се ползва този термин от снукъра.

Формата на Кристиано обаче не е толкова добра и през кампанията той записа само две попадения в Шампионската лига. В същото време Лео мушна цели девет попадения на Селтик и Манчестър Сити в четирите мача срещу тези противници.

Интересното е, че именно Меси строши рекорда на Раул от 71 гола в Шампионската лига през 2014 година, но след това Роналдо осъществи страхотен спринт и излезе напред с разлика. За да намали драстично темпото през последните месеци.

За сравнение, през миналия сезон ибериецът реализира цели 16 гола в турнира и в края на миналия сезон водеше с цели десет на аржентинеца.

Впечатляващото е, че Меси вкара своите 9 гола този сезон в едва четири срещи, защото пропусна гостуването на Борусия Мьонхенгладбах заради контузия.

Освен това южноамериканецът има много по-добър коефициент на успеваемост от аса на "белия балет", когато се гледа броят на изиграните мачове.