Треньорът на Базел Рафаел Вики беше много доволен от победата с 2:1 на терена на Манчестър Сити, въпреки отпадането на швейцарците на осминафиналите на Шампионската лига.

Двубоят до голяма степен беше предрешен след първия мач, спечелен от англичаните с 4:0. 

"Това е един достоен завършек за нас. Естествено представяхме си по различен начин домакинския мач, но тук искахме да се забавляваме и да покажем с играта си, че заслужено сме сред 16-е най-добри в турнира. Не всеки ден можеш да победим Манчестър Сити и това е нещо, което никой не може да ни отнеме. Един ден ще мога да го разказвам на децата си", каза Вики. 

"Вярвам, че можем да постигнем още повече, ако имаме по-голяма увереност. И в двата мача получихме възможности, имаше свободни пространства, но твърде често действахме прекалено припряно и неразумно. Още в първата среща създадохме 3-4 положения за гол, но не успяхме да отбележим. Знаехме, че с малко късмет можем да го направим в реванша. След загубата в Базел никой не си е мислил да класиране,просто това беше една нереална цел. В реванша се опитахме да играем футбол и постигнахме една престижна победа. Можем да бъдем горди от представянето си. Надявам се този мач да ни даде допълнително самочувствие за предстоящите предизвикателства", допълни той.