Президентът на европейския клубен шампион Реал Мадрид – Флорентино Перес, заяви, че е възможно най-накрая да станем свидетели на "Ел Класико" на финал в Шампионска лига.

Строителният предприемач обаче подчерта, че това ще стане през елиминиране на Байерн Мюнхен на 1/2-финалите в турнира, въпреки че още нито един отбор не се е класирал официално за тази фаза.

"Дали искаме финал с Барселона? Важното е да се класираме за решаващия мач. Разбира се, това е възможно да стане, след като се срещнем с Байерн, защото всяка година играем срещу тях. Но ако играем финал с Барса, ще си спомним за победите за Суперкупата през лятото с 3:1 и 2:0. Но сега трябва да отстраним Ювентус", заяви Перес, като Реал има преднина от 3:0 след първата среща с "бианконерите".

В думите на боса на "кралете" има резон, тъй като в исторически план Реал и Байерн са се срещали рекордните 24 пъти в КЕШ/ШЛ. В последните два случая испанският колос продължи напред след драматични битки и впоследствие спечели Шампионска лига.

Иначе 1/4-финалните реванши Манчестър Сити – Ливърпул (0:3 в първия мач), Рома – Барселона (1:4), Реал Мадрид – Ювентус (3:0) и Байерн – Севиля (2:1) ще се изиграят днес и утре. Жребият за 1/2-финалите ще се тегли в петък и всеки може да се падне срещу всеки.