Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че не е особено впечатлен цялостно от мача срещу Манчестър Сити при визитата на "Етихад" от реванша на 1/4-финалите на Шампионската лига, макар че тимът му победи с 2:1 и продължава напред.
 

Сити успя да дръпне с един гол в резултата, но гостите вкараха две попадения и в крайна сметка стигнаха до обрата.

"Началото на срещата бе адски тежко за нас, защото получихме ранен гол. Хареса ми обаче реакцията ни след него. Пеп Гуардиола предприе много рискове по време на мача и си мисля, че в крайна сметка от моя гледна точка е лесно да го коментирам. Сити обаче можеше да ни вкара два или три гола през първото полувреме и ситуацията да бъде съвсем различна. Понякога тези рискове дават резултат, но понякога не", обяви Клоп на пресконференцията след мача.

"Изобщо не ми хареса как се представихме преди почивката. Имаше много малко футбол и много мрънкане. Не искам да печелим така мачовете си. В крайна сметка се наложи да говоря с момчетата на почивката и да им обясня някои неща".

"Знаех си, че ако успеем да спечелим владението на топката, то тогава при всички положения ще имаме шансове за гол и за моя радост не само, че изравнихме резултата, но и обърнахме мача в своя полза". 

"Честно казано крещяхме като луди в съблекалнята на почивката, че трябва да сме по-компактни. Вярвам, че победихме най-силния отбор в света".