Европейският клубен първенец Реал Мадрид елиминира Ювентус от 1/4-финалите на Шампионска лига след страхотна драма.

Италианският хегемон успя да заличи пасива си от 0:3 първия мач в Торино и беше на секунди от продължения на "Сантяго Бернабеу". В 93-ата минута обаче реферът Майкъл Оливър даде много дискусионна дузпа за домакините, от която Кристиано Роналдо не сбърка и прати испанския колос в следващата фаза.

Един от най-известните българи рефери Александър Костадинов заяви специално за Gol.bg, че наказателен удар няма. Освен това настоящият телевизионен водещ припомни за още един голям скандал с дузпа за Реал Мадрид, при това във финал за КЕШ.

Става въпрос за сезон 1959/60, когато отново е свирена изключително пресилена дузпа за "белите". Тогава "белият балет" побеждава Айнтрахт Франкфурт със 7:3, а легендата Ференц Пушкаш бележи от бялата точка в 56-ата минута.

Вижте по-долу кадри от мача и въпросната ситуация. Припомняме още, че през годините Реал е отнасял куп критики за съдийска помощ. Най-пресните примери са от миналогодишния реванш с Байерн Мюнхен, финала Атлетико Мадрид през 2016 г., когато Серхио Рамос вкара от засада и др.