Родният съдия Стефан Апостолов стана за смях на срещата между норвежкия шампион Розенборг и исландския Валур. Срещата бе от първия квалификационен кръг на Шампионска лига и се игра в град Трондхайм (Норвегия). Домакините спечелиха с 3:1 и се класираха с общ резултат 3:2. Под прожекторите, обаче попадна не друг, а 30-годишният съдия Стефан Апостолов. Мачът ще бъде запомнен с трите абсурди дузпи отсъдени от депутата на ГЕРБ.

При първата ситуация футболист на Розенборг стреля отдалеч с воле, което срещна плътно прилепената до тялото ръка на бранител в червено, а Апостолов посочи бялата точка. Дузпата бе реализирана от Никлас Бенднтнер в 54-ата минута.

В 83-ата минута дойде и най-шокиращото отсъждане на българския рефер. Десетина минути по-рано Розенборг удвоява резултата и води с 2:0, което удовлетворява норвежците. При центриране в наказателното поле на Розенборг топката се отби в главата на Свейн Йохансин, а нашият сънародник, отново посочи бялата точка. Кристин Сигурдсон беше точен за 1:2, което класираше исландците.

В добавеното време на срещата Апостолов отново посочи бялата точка. Този път причината бе, че играча на Валур Амар Геирсонскочи за висока топка и бе натиснат от съперник. Той не успя да играе с глава под натиск и докосна топката леко с ръка. Но въпреки това дузпа бе дадена и реализирана Никлас Бенднтнер. Така Розенборг продължава напред, а Стефан Апостолов стана за смях.

Красимир Лаков, Gol.bg

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/l3Tou6E9_mA" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>