Манчестър Юнайтед постигна поредния си фамозен обрат в Шампионска лига, след като победи с 2:1 Ювентус насред Торино.

Италианският хегемон поведе в 65-ата минута чрез Кристиано Роналдо, който за трети път в кариерата си се разписа срещу бившия си отбор. "Червените дяволи" обаче не бяха казали последната си дума.

В 86-ата минута Хуан Мата изравни с великолепно изпълнение на фуал, а в 90-ата минута драмата стана пълна. След разбъркване Пол Погба принуди Алекс Сандро да си вкара автогол, с което беше с основна заслуга за големия успех на Юнайтед над бившия му отбор.

В класирането Юве остава лидер с 9 точки, но пропусна чудесен шанс да си осигури място на 1/8-финалите още тази вечер. Юнайтед е на 2-ра позиция със 7 т., Валенсия има 5, Йънг Бойс е на дъното с 1 т. 


И двамата треньори заложиха на 4-3-3. Макс Алегри беше предпочел Матия Де Шилио за десен защитник вместо Жоао Кансело. Капитанът Джорджо Киелини се завърна в стартовия състав. В атака действаха Хуан Куадрадо, Пауло Дибала и голямата звезда Кристиано Роналдо. За първи път от повече от месец възстановеният Сами Кедира излезе на терена.

В отсъствието на Ромелу Лукаку на върха на атаката за гостите действа Алексис Санчес. До него бяха поставени Антони Марсиал и Джеси Лингард. Пол Погба направи емоционално завръщане в Торино и италианските тифози го посрещнаха с аплодисменти. Неманя Матич и Андер Ерера играха до него в халфовата линия.

Мачът започна на високо темпо и два удара на Кристиано Роналдо бяха блокирани. Гостите разчитаха на дълбока преса, а в 10-ата минута изстрел по диагонала на Родриго Бентанкур не попадна в целта след рикошет. След четвърт час игра Роналдо отправи нов шут, този път в аут.

После двата отбора се надлъгваха и първото по-интересно положение дойде след близо половин час игра. Тогава Алексис Санчес беше изведен с дълго подаване, но не успя да засече от удобна позиция. В 31-ата минута Юнайтед стигна до фаул пред наказателното поле, но чилийската звезда на отбора нацели стената.

Последва светкавична контра за Юве, която завърши с мощен изстрел на Сами Кедира право в ръцете на Давид Де Хеа. Това беше и първият точен удар в сблъсъка. По-късно испанският вратар парира и шут по земя на Хуан Куадрадо.

В 35-ата минута гредата спаси "червените дяволи". Роналдо с едно докосване намери Кедира на точката за дузпата. Световният шампион от 2014 г. стреля без забавяне, но десният стълб помогна на гледащия безпомощно Де Хеа. В края на полувремето Войсчех Счесни показа, че не спи, след като спаси слаб, но коварен шут на Пол Погба.

Втората част започна с пропуск за Юнайтед. Антони Марсиал проби на скорост в наказателното поле, но изстрелът му към далечната греда излезе в аут. Юве отговори на мига. Пауло Дибала се завъртя на границата на наказателното поле и стреля, но напречният стълб спаси Де Хеа. 

В 65-ата минута домакините поведоха. Леонардо Бонучи с дълъг пас като по учебник изведе Кристиано Роналдо. Той надбяга Крис Смолинг и със страховит удар от воле откри резултата! Голът вдъхнови "старата госпожа" и мачът излезе от досегашния си апатичен стил. И секунди след това Де Хеа отрази шут на Миралем Пянич. В 73-ата минута Куадрадо намери босненският национал, но този път той не уцели вратата.

После Роналдо намери Куадрадо при атака на скорост, но мерникът на колумбиеца също изневери. В 79-ата минута гостите можеха да възстановят равенството, но изстрелът на Маркъс Рашфорд профуча в опасна близост от вратата. В 86-ата минута Юнайтед все пак изравни, след като резервата Хуан Мата вкара великолепен гол от фаул.

Драмата стана пълна в 90-ата минута, когато след меле Погба принуди Алекс Сандро да си вкара автогол при ново статично положение, с което гостите спечелиха! 

Ювентус - Манчестър Юнайтед 1:2 

Голмайстори: 1:0 Роналдо (65), 1:1 Мата (86), 1:2 Сандро (90-авт)

Ювентус: Счесни, Де Шилио (83-Бардзали), Бонучи, Киелини, Сандро, Пянич, Кедира (61-Матюиди), Бентанкур, Куадрадо (90-Манджукич), Роналдо, Дибала
Треньор: Макс Алегри

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Йънг, Смолинг, Линдельоф, Шоу, Погба, Матич, Ерера (79-Матич), Лингард (70-Рашфорд), Марсиал, Санчес (79-Фелайни)
Мениджър: Жозе Моуриньо

Торино, ст.: "Алианц Стейдиъм"
Съдия: Овидиу Алин Хатеган (Румъния)
Жълти картони: Сандро, Дибала (Ювентус); Матич, Ерера, Марсиал (Юнайтед)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2ZwJDwwTpCU" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>