Реал Мадрид - Аякс, среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионска лига, стадион: "Сантиаго Бернабеу", начало: 22:00 часа българско време.

 

Групата на Реал Мадрид: Навас, Куртоа, Лука, Карвахал, Вайехо, Варан, Начо, Марсело, Регилон, Кроос, Модрич, Каземиро, Валверде, Асенсио, Иско, Себайос, Мариано, Бензема, Бейл, Лукас, Винисиус

 

Прогноза на Gol.bg:

Реал Мадрид спечели първата среща между двата тима на "Йонах Кройф Арена" с 2:1 на 13 февруари. "Белия балет" стигна до успеха след попадения на Карим Бензема и Марко Асенсио, докато за Аякс се разписа Хаким Циех. Мадридските фенове очакват спокойно реванша и до голяма степен са убедени, че техният любим отбор ще продължи защитата на трофея в Шампионска лига.

Реал на практика отпаднаха от състезанието за титлата в Ла Лига, което се води с обиколки преднина от Барселона, и загубиха от този съперник в Купата на краля, което оставя Шампионската лига като единственият възможен трофей през този сезон. Именно това обаче е любимият им турнир.

Участвайте в играта на Gol.bg с прогнозите и печелете награди!

Капитанът на "белия балет" Серхио Рамос е наказан за срещата след нарочно изкарания си жълт картон в Амстердам и това ще увеличи шансовете на Аякс да вкарат този път повече от едно попадение на съперника си.

Аякс е в серия от три последователни победи – две за първенството и една за купата, но все още е на 5 точки дистанция от ПСВ Айндховен, като тимът от Амстердам има и мач по-малко. Миналата седмица пък стигна и до финал в турнира за купата, побеждавайки като гост Фейенорд с 3:0. 

Поражението в първия мач срещу Реал бе първото в Шампионска лига този сезон за холандския гранд. В груповата фаза отборът се опъна на Байерн Мюнхен и не допусна загуба, правейки две равенства с баварския колос. 

Футболистите на треньора Ерик тен Хаг имат само един успех в изминалите си пет мача на чужд терен в Шампионска лига - 2:0 срещу АЕК в груповата фаза този сезон. Няма сериозни липси от съства на гостите за предстоящия мач.

 

Прогноза: Реал Мадрид - Аякс 2:1