Треньорът на Реал (Мадрид) Сантяго Солари остана съвсем резонно крайно разочарован след позорната домакинска загуба с 1:4 от Аякс след която отборът бе детрониран от Шампионската лига едва в 1/8-финалната фаза на турнира.

"За съжаление това поражение е много тъжно с оглед на факта, че отборът постигна триумфи в последните издания на турнира", обяви специалистът на пресконференцията след края на срещата.

"Загубата е много болезнена. Съжалявам за нашите фенове. Те бяха невероятни и ни подкрепяха през целия мач, а ние ги разочаровахме. Боли ни много и сме изключително съсипани. Опитахме се да покажем максимално много усилия на терена, за да стигнем до победа, но просто нещата не се получиха".

"Това е тъжна нощ за целия клуб. Имаше доста причини, които доведоха до този резултат. Сред тях са VAR, ефективността на гостите, пропуснатите положения от наша страна, грешките на нашия отбор, както и други фактори".

"Този отбор е спечелил три поредни издания на турнира, а тази вечер трябваше да напуснем надпреварата. Това отпадане е наистина ужасно с оглед на това, което сме постигнали през последните години в този турнир. То показва обаче и колко трудно е в днешно време да се спечели някоя сериозна европейска титла".

"Сезонът е тежък за нас, но ще се борим до края. Ще насочим вниманието си към първенството и силно се надявам да завършим силно. Добрите времена са лесни за клуб от калибъра на Реал, но трябва да се преодоляват и трудностите".

"Моята позиция? Не дойдох тук, за да се откажа толкова лесно. Дойдох, за да работя и да помогна на Реал", каза още треньорът, който категорично отказа да си подаде оставката.