Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри прие със смесени чувства ремито 1:1 при визитата на Аякс в първия 1/4-финален мач от Шампионската лига.

Той обясни, че амстердамци не са се хванали на тактическия капан на тима и също така похвали Даниеле Ругани, който трябваше да играе като централен защитник в отсъствието на Джорджо Киелини и Емре Джан, които пропуснаха срещата.

"Бях уверен, че Ругани ще се справи добре, тъй като все пак той е един от най-добрите защитници в Италия. Той е изключителен, когато се защитава, но просто трябва да подобри постройката си в задни позиции", коментира треньорът на торинци на пресконференцията след мача.

"Аякс неслучайно е на 1/4-финал. Отборът им показва добър футбол, използват доста добре тесните пространства и определено ни създадоха проблеми. Това е един много опасен противник. Имахме шансове да вкараме още един гол и да стигнем до победата, но не успяхме да го сторим за съжаление". 

"Техният гол дойде много бързо след почивката и на практика бе един ранен шок за нас. Роналдо отново доказа, че е играч от различна класа. Просто неговите движения са различни от тези на всеки един друг футболист". 

"За съжаление Аякс не се хвана на нашия тактически капан и сега всичко между нас и тях ще бъде решено на реванша в Торино", каза още специалистът.