Мемфис Депай от Олимпик Лион призова клубните ръководители да вземат мерки заради инцидента по време на двубоя от груповата фаза в Шампионската лига срещу РБ Лайпциг във вторник вечерта.

Холандският национал реализира изравнителното попадение за крайното 2:2, което класира французите за осминафиналите в най-силния клубен турнир на света. Неприятните сцени се разиграха, след като играчите на Олимпик тръгнаха към трибуните, за да празнуват.

По време на празненствата Депай видя плакат на запалянко, който призовава защитника Марсело "да напусне" Лион. Футболистът тръгна към привърженика с плаката, а останалите играчи от тима последваха своя съотборник. В същото време фенове на Лион започнаха да слизат от трибуните към терена, но до сериозни инциденти не се стигна.

"Ръководството трябва да погледне сериозно на този проблем. Класираме се и след това напускаме терена при тези условия. Нещо е сгрешено. Последвах фена, за да му кажа да свали плаката. Плюха по нас, такова нещо никога не съм виждал", заяви Депай пред медиите във Франция.