Треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне бе много щастлив от победата с 1:0 над европейския шампион Ливърпул на "Уанда Метрополитано" в първия 1/8-финален мач от Шампионската лига.

Той определи противника на неговия тим като най-добрия отбор в света, но ясно осъзнава, че реваншът на "Анфийлд" ще бъде изключително тежък.

"Дюшекчиите" стигнаха до победата след попадение на Саул още в самото начало на срещата.

"Срещу нас бе най-добрия отбор в света, но ние показахме какво можем и стигнахме до победата", коментира специалистът по време на пресконференцията след мача.

"Като цяло и противникът имаше своите възможности, но действахме изключително компактно". 

"Честно казано досега не бях виждал феновете да подкрепят отбора по този начин от първата до последната минута, а съм в Атлетико от осем години. Всички искахме победата, и футболистите, и аз, и привържениците".

"Определено има какво да се желае естествено и това не бе най-добрата ни вечер, тъй като все пак не спечелихме трофей, но пък има нощи, които няма как да забравиш, и това със сигурност е една от тях". 

"Не трябва да се самозабравяме след тази победа, тъй като ни очаква много тежък реванш на "Анфийлд", където трябва да браним крехката си преднина".