Треньорът на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман беше тъжен след отпадането на неговия тим на полуфиналите в Шампионската лига, но призна превъзходството на Пари Сен Жермен.

Френският гранд спечели с 3:0 и за първи път в историята си ще играе на финал в найпрестижното клубно състезание. Нагелсман пък не можа да подобри рекорда на Дидие Дешан за най-млад наставник, достигнал до финала в ШЛ.

"Парижани заслужиха класирането си на финала. В първите 10-12 минути всичко в нашата игра се получаваше, имаше хубави моменти. След втория гол беше много трудно да се върнем в мача, защото ПСЖ е отбор от голяма класа. Трудно е да приемем случилото се, но това е футболът", откровен бе Нагелсман, цитиран от Фокус.

"Когато съперникът поведе с 2:0, нашите футболисти загубиха вяра, че могат да обърнат резултата. Това е нормално. Сега ни е трудно да мислим за цялостното си добро представяне в турнира, но след седмица ще можем да се усмихнем на стореното. Това беше успешен сезон за младите отбори. Ще се постараем през следващата кампания отново да сме на ниво и ще работим за тази цел", обеща Нагелсман.

РБ Лайпциг финишира на трето място в Бундеслигата и си гарантира още едно участие в Шампионската лига.