Барселона - ПСЖ е най-горещата двойка на осминафиналите на Шампионската лига. Жребият за елиминационната фаза бе изтеглен преди минути.

Двата отбора имат култови сблъсъци през последните години, като незабравима остава историческата победа на каталунците с 6:1 през пролетта на 2017 година, когато настоящата звезда на парижани Неймар още блестеше с екипа на Барса.

Именно той наказа френския отбор с два гола тогава, а Барселона стана първият тим, който стопява пасив от четири чисти гола и се класира напред в Шампионската лига/КЕШ. Отношенията между двата клуба се обтегнаха още повече месеци по-късно, когато ПСЖ активира откупната клауза на Неймар и го купи за рекордните и до днес 222 милиона евро.

Другите интересни двойки изглеждат РБ Лайпциг - Ливърпул и Атлетико Мадрид - Челси. "Биковете" на Юлиан Нагелсман елиминираха Манчестър Юнайтед от турнира преди дни, а "бандата на Чоло Симеоне" ще си има работа с един от най-младите и прогресиращи отбори - този на "сините" от Лондон.

Европейският първенец Байерн Мюнхен може да бъде доволен, защото се падна с Лацио, който обаче не загуби от Борусия Дортмунд в групите. Това ще бъде първи сблъсък между "орлите" и баварците в Европа.

Италианското чудо Аталанта има тежка задача, защото ще мери сили с рекордьора по трофеи в надпреварата Реал Мадрид.

Първите осминафинални срещи ще се изиграят на 16/17 и 23/24 февруари, а реваншите са насрочени за 9/10 и 16/17 март.

 

Осминафиналните двойки:

Борусия Мьонхенгладбах - Манчестър Сити

Лацио - Байерн Мюнхен

Атлетико Мадрид - Челси

РазенБалшпорт Лайпциг - Ливърпул

Порто - Ювентус

Барселона - ПСЖ

Севиля - Борусия Дортмунд

Аталанта - Реал Мадрид