Треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино нямаше как да е доволен след отпадането на тима му на на полуфинал в Шампионската лига на Европа по футбол. Френският шампион загуби и реванша с Манчестър Сити (0:2). Той смята, че и късметът не е бил на страната на неговия тим в този мач.

"Играхме така, както бяхме планирали. Започнахме много силно, създадохме положения и доминирахме над Манчестър Сити, а това не е лесно. Не много отбори могат да доминират срещу тях. Понякога във футбола ти трябва и процент късмет в определени периоди от мача. Те бяха безупречни в атака. Отбелязаха ни от ситуация, когато пресирахме високо, с дълга топка. Трябва да поздравя Манчестър Сити, защото те правят страхотен сезон. След шест или седем години работа Пеп се справя добре. В същото време съм горд и от моите играчи за доброто им представяне", заяви Почетино, цитиран от БНР.

Той коментира и червения картон на Анхел ди Мария, както и отсъствието на звездата Килиан Мбапе. "В 180-те минути на двата мача около 40-45 играхме с човек по-малко. Това е огромно предимство за съперника. Но и това го има във футбола. Борихме се и останахме в мача до самия край. Тази вечер не беше нашата, нито предишната в Париж. Не можем да се оправдаваме с отсъствието на Мбапе. Ние сме отбор. Неприятно е, че той не игра и не можа да помогне на отбора, но това не може да ни бъде оправдание. Най-малкото, защото като отбор играхме добре", допълни аржентинецът.