Евентуалният следващ съперник на "Лудогорец" в квалификациите на Шампионската лига "Олимпиакос" взе минимален аванс от 1:0 срещу "Нефтчи" (Баку).

Единствения гол на стадиона в Пирея вкара Мади Камара в 29-ата минута. В края на полувремето обаче халфът от Гвинея получи червен картон.

Гостите от Азербайджан отправиха цели 12 удара срещу само 3 на гръцкия гранд. Бившият тим на нападателя на ЦСКА - Ахмед Ахмедов, също остана в намален състав. В 63-ата минута директен червен картон получи Мерт Челик.

Словашкия "Слован" (Братислава) и швейцарския "Йънг Бойс" не успяха да си отбележат гол.

С капитанската лента около ръката си, родният национал Васил Божиков изведе отбора на "Слован", като изигра много силен мач и имаше основна заслуга за нулевото реми, което се прие като сериозна изненада.

"Йънг Бойс" влезе като категоричен фаворит в сблъсъка и надигра "Слован", но така и не стигна до гол във вратата на словаците.

Васил Божиков получи доста висока оценка за изиграните 90 минути, като в състава на "Слован" само колегата му в центъра на отбраната Гурам Кашия бе с по-висока.

Със сигурност обаче най-големият шок дойде от Казахстан, където местния "Кайрат" победи "Цървена Звезда" с 2:1.

Това бе краят на невероятната серия от 48 мача без загуба във всички турнири за сръбския гранд.

В очаквания с най-голям интерес мач между нидерландксия ПСВ и турския "Галатасарай", особено интрига нямаше, защото отборът от Айндховен разгроми своя протиник с 5:1.

Ето и всички резултати от вечерта:

Мура (Словения) - ЛУДОГОРЕЦ 0:0

Слован Братислава (Словакия) - Йънг Бойс (Швейцария) 0:0

ПСВ Айндховен (Нидерландия) - Галатасарай (Турция) 5:1

Олимпиакос (Гърция) - Нефтчи Баку (Азербайджан) 1:0

Кайрат Алмати (Казахстан) - Цървена Звезда (Сърбия) 2:1

Легия Варшава (Полша) - Флора Талин (Естония) 2:1

Малмьо (Швеция) - ХИК Хелзинки (Финландия) 2:1