Париж мечтае за триумф в Европа, но понастоящем ПСЖ е далеч от футболния Еверест на Стария континент. Грандът от Лига 1 разочарова в Манчестър при визитата на Сити в дербито на милионерите – загуба с 1:2 и второ място в групата.

Критиките по адрес на Лионел Меси и компания не закъсняха, а откритият фронт не пропусна и треньора Маурисио Почетино. Аржентинецът е свързван все по-осезаемо с Манчестър Юнайтед като дори успя да даде автограф върху фланелка на "червените дяволи" в навечерието на срещата с техния градски съперник. 

Тиери Анри, легендата на Франция, бе сред първите, стреляли словесно по Почетино. "Ако искаш да спечелиш Шампионска лига, не можеш да се защитаваш със 7 играчи – обясни асистентът на Роберто Мартинес в националния тим на Белгия. - Невъзможно е, независимо кой си. Отбор, който печели трофеи, се защитава най-напред от нападението. Крайните защитници са твърде оголени заради положението на крилата, френските отбори не могат да се възползват от това, но Сити може".

На свой ред Джейми Карагър, бившият капитан на Ливърпул, призова Почетино да напусне Париж, за да поеме Юнайтед. "Ако има шанс да отиде в Манчестър Юнайтед, трябва да да го стори още утре. Аз бих го направил, честно казано, и това е заради тези три звезди (б.а Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар)".

Звездното трио бе разкъсано от медиите в страната."Екип" писа 4 по десетобалната на аржентинеца, който бе бледо подобие на себе си на Острова. Изданието подчертава, че от нападателят се очаква много повече. И Неймар бе оценен ниско – 5/10. Същото се отнася и за техния треньор. 

"Тимът му страдаше от тактическите наставления и нямаше контрол на терена", се казва в обширен анализ на авторитетната френска медия, а на първа страница заглавието е: "По-слаби от Жесус", придружено със снимка на Меси и Неймар.
 


А Рафаел ван дер Ваарт директно стреля по Меси: "Стана ми тъжно, докато го гледах. Въпрос на желание е – или го имаш, или не? Когато го сравняваш с Роналдо – единият иска да отведе отбора си на друго ниво, а другият – не".

За Сити пък останаха комплиментите. Оуен Харгрийвс, бивш играч на Юнайтед, но и "гражданите", похвали английския отбор. "Това беше майсторство, постигнато без играчи като Фил Фодън и Кевин де Бройне", обясни някогашният национал на Англия, цитиран от "Труд". 

Отличен бе и Бернардо Силва, впечатлил със 100% успеваемост при подаванията. А отборът на Пеп Гуардиола спечели групата за пети пореден път. Сайтът Goal.com стигна по-далеч, публикувайки обширен материал със заглавие "Готов ли е „Сити“ за триумф в Шампионската лига".